Voel de lente!  

teas met lezingen over Jane Austen

Sense and Sensibility behoort tot de meest bekende werken van Jane Austen (1775-1817), de uitzonderlijke Britse schrijfster die – in een tijd waarin vrouwen geen carrières en weinig vrijheden hadden – boeken publiceerde die tot vandaag de dag boeien en verrassen. Jane kon als geen ander de sociale verhoudingen en mores van haar tijd omzetten in humoristische en tijdloze romans, die alles behalve stoffig of belegen zijn, en die generatie na generatie verleiden tot herontdekking en verfilming.

 

Niet alleen haar boeken maar ook de wereld waarin Jane leefde, is boeiend en soms verrassend ‘modern’. José Roeken neem u mee naar haar dagelijkse realiteit in The Life & teatimes of Jane Austen.

 

José Roeken van Austen Tales heeft al jarenlang een fascinatie voor het leven en werk van Jane Austen. Na het volgen van een cursus aan het King’s College in Londen, besloot zij Austen Tales op te richten om haar passie te delen met anderen.

 

De lezingen vinden plaats in de Yellow Library van The Pheasants, die onlangs een nieuwe verrassende decoratie kreeg in de stijl van Robert Adam, de Schotse architect uit de tijd waarin ook Jane Austen furore maakte. De full afternoon tea die de Austenmiddag omlijst, wordt geserveerd in de Red Drawing Room, waar u zich even helemaal in Engeland waant.

 

Data Sense & Sensibilitea: zondag 27 maart en 24 april.

 

Data The Life & Teatime of Jane Austen: zondag 20 maart, 15 mei en 25 september.

 

Ticketprijs € 65,- per persoon

 

Wilt u reserveren, mail naar info@thepheasants.nl

Wij houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen.