schilderworkshop: painting like jane

Clinic ‘Schilderen Jane Austen-style’

 

Zwanette Mariken is kunstschilder en goudsmid. Haar werk is geïnspireerd op natuur en bloemen, onderwerpen die in de Regency-periode populair waren bij aristocratische dames met artistieke talenten. In Jane Austens wereld was het ‘live’ schilderen van tuinen en landschappen een geliefde bezigheid die bovendien hoog gewaardeerd werd in society.

 

Een paar dagen per jaar maakt Zwanette vrij voor het geven van workshops, waarbij ze mensen meeneemt in haar creatieve wereld. Ze leert cursisten het medium acrylverf toe te passen, kleuren en hun opbouw te doorgronden en een ‘impressie’ te schilderen van een tuintafereel. Zwanette is een geboren verteller die u tijdens haar clinic inwijdt in de kunststromingen van met name de 19eeeuw.

 

Op 21 juni, het begin van de zomer, als de tuin van The Pheasants vol in bloei staat, bent u te gast voor een dag boordevol Brits genieten: u leert de bloemen en borders bekijken als nooit tevoren, u laat zich meevoeren in een artistieke uitdaging en u geniet van Engels lekkers tijdens een traditionele full afternoon tea. Het perfecte aandenken is natuurlijk het schilderij dat u aan het eind van de dag mee naar huis neemt.

 

Vrijdag 21 juni

Aanvang 12.00 uur – Afsluiting rond 17.30 uur

Tickets € 145,-

 

De workshop-begeleiding is zeer intensief.

Maximum aantal deelnemers: 8

Voor deelnemers die hun eigen tuin willen vastleggen is er de mogelijkheid om te schilderen naar zelf meegebrachte foto’s.