The Art of Entertaining

Workshop Etiquette

Butlers zijn zeldzaam geworden. Nog maar weinig huishoudens kunnen zich zo’n iconische ‘bewaker’ van traditie, stijl en kwaliteit veroorloven. Mr Carson is onmisbaar in Downton Abbey, Mr Stevens is de spil van Darlington Hall. Ze zijn symbolen van een wereld vol schoonheid en zorgeloze luxe.

 

Op The Pheasants is het leven nog ‘slow’. Hier volgen we nog steeds die heerlijke gewoonten van in scherpe vouwen gestreken linnen, glanzend zilver, weelderige boeketten, eerlijke producten van eigen kweek, geurende rozen, zalige afternoon teas uit de AGA en goede gesprekken met gasten. Mooie dingen verlangen rust, tijd en aandacht.

 

Workshop Etiquette

Ook nu nog kan iedereen die een beetje moeite wil doen het perfecte gastheerschap bieden aan zijn bezoek, met traditionele verwennerij en luxe.  Of zichzelf blij maken met cachet en aandacht voor detail in dagelijkse dingen. Hoe leuk is het om regels, tips en trucs te leren van een échte butler! Een insider van het aristocratische wereldje en natuurlijk een gepassioneerd liefhebber van traditie en stijl.

Melchior van der Meulen is 67 en werkt al meer dan 25 jaar met passie en bevlogenheid voor verschillende families. Sinds 2007 is hij als corporate director en docent verbonden aan The International Butler Academy in Simpelveld.

 

Melchior komt deze zomer naar The Pheasants om een serie workshops te geven over etiquette. De perfecte gelegenheid natuurlijk om theorie en praktijk te combineren in een full afternoon tea met alle toeters en bellen. Deelnemers aan de workshop genieten van een heuse tea-met-butler en ontdekken hands-on wat er komt kijken bij de ultieme teaparty.

 

Zondag 19 mei en 25 augustus 

Reserveren kan door een mail te sturen naar: info@thepheasants.nl

Ticketprijs €85,- per persoon