A Scottish  celebration

Outlander-weekend in Everdingen!

 

Stel je voor: Even terug in de tijd gaan naar het Schotland van de 18e eeuw. Een wereld van stoere Schotten, bagpipes en war drums, imposante veldslagen en heftig verzet van de Schotten tegen de Engelsen onder leiding van Bonnie Prince Charlie. Maar ook van antieke huizen en glamour, elegante jurken, kunst en cultuur in het verrassend moderne en ‘verlichte’ Schotland van rond 1750.

 

Op 1 en 2 juni kun je je hart ophalen, bij The Pheasants in Everdingen. Tegen de achtergrond van huis en tuin kun je genieten van een scala aan Schotland-thema’s, allemaal in de sfeer van Outlander, met medewerking van Schotse folk-en rockband The Sassenachs en van Femke Kool van Atelier Seizoen.

 

  • Muziek door bagpipes en drums
  • Re-enactment van een Schots kampement ten tijde van de opstand van The Forty-Five, ook wel The Jacobite Rebellion
  • Lezingen over de slag bij Prestonpans en over het gebruik van geneeskrachtige kruiden
  • Demonstratie van het dragen van een authentieke kilt
  • En natuurlijk de kans om zelf onderdeel te zijn van het Schotse decor met het dragen van toepasselijke kleding. Dresscode: Schots 18e-eeuws, Outlander of gewoon je eigen interpretatie ervan. Niets is verplicht, alles is leuk.

 

The Pheasants is het decor voor het programma: een huis op het Hollandse platteland, maar ontstaan uit een grote passie voor Schotland en een toepasselijke achtergrond voor 18e-eeuws vertier. Bij onze verbouwing van wat oorspronkelijk een varkensstal was, hebben we ons laten inspireren door Robert Adam, een beroemde Schotse architect die leefde ten tijde van de Schotse opstand. Ook zijn vader, William Adam, was architect. In de serie Outlander zijn meerdere huizen te zien die door de Adams zijn ontworpen en gebouwd.

 

Tussen de verschillende programma-onderdelen kun je genieten van toepasselijke catering:

  • De lunch wordt gemaakt op een open kampvuur in het kampement en bestaat uit soep en versgebakken brood
  • Later in de middag wordt Afternoon Tea geserveerd bij het huis en kunt je genieten van zoete lekkernijen als Dundee cake en oat cakes.

 

zaterdag 1 en zondag 2 juni

tickets € 85,-

 

Aanmelden kan via een email naar: info@thepheasants.nl